VardagslivLittle bit of inspiration! Hemmagjorda sockerfria choklad ochjordn�tsbars!erikssonemma

Pl�tsligt h�nder det! Tv� inl�gg p� en dag och dessutom delar jag lite inspiration som pl�tsligt ramlade p� mig fr�n ingenstans! 
Grejat lite sockerfritt fika! Snickersbitar som var helt outstanding! Receptet fick jag fr�n en kollega som i sin tur hittat det p� Johanna Toftbys blogg. Dessv�rre har jag ingen l�nk men d�remot ett recept om n�gon skulle vara intresserad av att prova.

Till botten beh�vs:
1 dl naturella cashewn�tter
1/2 dl jordn�tssm�r (k�pt eller hemmagjord)
1 1/2 dl honung
1/2 tsk Vaniljpulver (OBS inte socker utan PULVER)
En nypa havssalt

K�r cashewn�tter till ett fint mj�l i en matberedare, tills�tt jordn�tssm�r, vanilj, honung och salt. Forma till en platt l�ngd och st�ll i frysen f�r att stelna.

Fyllning:
10 f�rska dadlar
1 msk flytande kokosolja
1/2 tsk Vaniljpulver
En nypa havssalt 
1 dl jordn�tter

Blanda allt utom jordn�tterna s� den blir en kr�mig massa, tills�tt n�tterna p� slutet och l�t dem g� med ett par varv. Placera massan p� l�ngden och sk�r i bitar p� ca 3-4 cm och l�gg in dem i frysen igen ett tag.
Doppa sedan bitarna i m�rk steviachoklad som passar bra d� fyllningen blir ganska s�t.

S� goda med den salt brytningen men m�ktiga r�cker med en liten bit till kaffe s� n�gon �verdosering �r det heller ingen risk f�r  utan man n�jer sig med lite. Dessa tillsammans med dadelbollarna kommer jag absolut att g�ra igen.

Passar bra efter ett effektivt tr�ningspass som gjorde att armarna fortfarande darrar vid minsta belastning. Pushade mig ur min comfort zone och tog lite mera vikter �n mitt bekv�ma jag brukar anv�nda och f�rhoppningsvis kommer det att k�nnas i armar och rygg i morgon. Dessutom s� sticker vi iv�g till IP p� lite gymtr�ning och l�pintervaller innan vila f�r nattarbetet.

 En ny craving �r den h�r salladen/salsan eller vad man nu kan kalla den.
Mango, tomater, salladsl�k, massor av chili, paprika, avacado och koriander med en dressing av lime, olivolja och lite salt. G�rs med f�rdel dagen f�re s� smakerna f�r blanda ihop sig riktigt (avacadon f�r l�ggas till i morgon, strax innan servering) Den kommer att s�tta pricken �ver i:et till tacob�tarna som jag mutat sm�folket med:-)

Prova!



Facebook Comments

0 komentar



Diberdayakan oleh Blogger.